maanantai 11. helmikuuta 2013

Päivänavauksista

Koulussamme on ollut perinteenä kokoontua saliin perjantaisin yhteiseen päivänavaukseen. Joka toinen viikko on seurakunnan työntekijän pitämä uskonnollinen päivänavaus ja joka toinen viikko jonkun luokan tai luokka-asteen pitämä tilaisuus.

Seurakunnan päivänavaukset käsittelevät yleensä jotain kirkkovuoteen tai lasten elämään liittyvää asiaa. Päivänavauksen yhteydessä laulamme yhdessä ennalta sovitun virren.

Viereinen kuva: Seurakuntapastori Jukka Vänskä toi koululle päivänavauksessa seurakunnan lahjan,  Kirkkoboxin. Laatikossa on pöytäliina, kaitaliinat liturgisissa väreissä, virsikirja, raamattu risti, kastekynttilä ja juliste, johon on kuvattu kirkkovuosi.

Seurakunnan pitämän  päivänavauksen aikaan on aina vaihtoehtoinen tilaisuus  2B luokassa. Sen pitää vuorollaan joku koulun opettajista.  Tilaisuudessa opettaja puhuu jostain lasten elämään liittyvästä asiasta.

Jokainen luokka pitää vuorollaan päivänavauksen. Olemme sopineet, että luokkien pitämät päivänavaukset eivät ole uskonnollisia, jotta ne sopivat kaikille. Luokkien pitämät päivänavaukset mahdollistavat jokaiselle opilaalle esiintymiskokemuksen. Niiden sisältö vaihtelee runoista pieniin näytelmiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Näiden luokkien omien päivänavausten lisäksi osa tilaisuuksista on jonkun luokka-asteen tai muutaman luokan vastuulla. Tänä vuonna esimerkiksi Itsenäisyyspäivää juhlistettiin viidensien luokkien pitämällä päivänavauksella ja Lucian päivää vietettiin 1. ja 2, musiikkipainotteisen luokan esityksestä nauttien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti