torstai 17. tammikuuta 2013

SOME

Kaupunki on antanut työntekijöilleen SOME ohjeet. Siellä ohjeistetaan mm. kenen kaverina voi olla Facebookissa. On hyvä, että asioita mietitään. Sosiaalinen media on paikka, joka meille aikuisille on ehkä kuitenkin vielä melko uusi. Tämän tästä törmää siihen, että joku kirjoittaa sellaista mitä ei ehkä pitäisi. On hyvä, että meitä aikuisia ohjeistetaan, mutta kuka ohjaisi nuoria.

Ikäraja FB:kiin on 13v. Sen ei siis pitäisi aiheuttaa ongelmia meidän koulussa. Olen kuitenkin ollut mukana tavalla tai toisella selvittämässä useampaakin Facebookissa tapahtunutta jonkin asteista kiusaamista. Milloin sinne on kirjoitettu jotain tyhmää toisesta, milloin joku on kirjautunut toisen tunnuksilla ja kirjoittanut sitten esim. tämän tilaviestiin todella törkeitä asioita.

Näissä ongelmissa olen ohjeistanut huoltajia kopioimaan viestit ja ottamaan yhteyttä poliisiin, rikosnimike lienee kunnianloukkaus.

Mikäli annatte lapsenne mennä FB:kiin tai johonkin muuhun vastaavaan sovellukseen, neuvokaa häntä myös miten siellä pitää käyttäytyä. Nykyisellä älypuhelimien aikakaudella on liian helppo lisätä kuvia, joita ei ehkä kuitenkaan haluaisi muutaman vuoden päästä siellä olevan. Tekstien päivitykset myös sujuvat ymmärrystä nopeammin. Tehtyä ei saa sitten enää tekemättömäksi.

Jonkinlaisen kuvan siitä, mitä Facessa kirjoitellaan saa kirjasta "Myydään käytetty tussi Parhaat Facebook mokat 2. Opettajienhuoneessa tuon kirjan lukeminen on herättänyt melkoista hilpeyttä ja myötähäpeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti